Menu Luk

Projekt med isolering

Lofter og vægge isolering

Jeg er glad for at bo her. Har det rart med naboerne – mest om sommeren, hvor vi mødes til en grillaften eller bare en aftendrink sammen, imens vi sidder og nyder det gode vejr på terrassen. Min familie er også glade for at bo her. Vores datter har jo håndboldhallen lige 500 meter herfra. Vores søn går til fodbold og spiller nede på plænerne, der ligger 300 meter til den anden side herfra. Og min viv nyder at kunne dyrke sine egne porrer hvert år. Jorden i haven er god til porrer! Og hun er efterhånden blevet god til at lave tærte med porrer.

Isolering kræver fagfolk

Jeg gør også meget selv i huset, så vi kan have det godt her. Det er mig, der står for vedligeholdelse af hegnet ind til naboen og alt, hvad der har med vinduer at gøre. Det er mig, der sørger for, at facaderne bliver malet så huset, står friskt og glad.
Og ja, jeg har et projekt i år, som jeg dog ikke kan klare alene: Isolering af hulmur. Jeg har opdaget, at vi har en mur, som er ret kold. Det er den mur, der danner yderskal omkring børnenes værelser. Jeg opdagede det en aften, hvor jeg sad inde på vores datters værelse og prøvede at tale hende til fornuft.

Vi havde været oppe og skændes. Efter at stormen havde lagt sig, havde jeg så fået lov til at besøge hende på hendes værelse, så vi kunne tale tingene igennem. Som voksne mennesker. Jeg havde sat mig på gulvet med ryggen op imod ydervæggen. Og jeg frøs. Det var, som om at jeg blev fuldkommen lammet i lænden og ryggen. Så jeg fik ringet til en isolatør for at få ham til at komme og tjekke isoleringen. Han konstaterede blankt, at der slet ikke var nogen form for isolering. Så vi blev enige om, at han skulle sende et hold isolatører herud snarest, så vi kunne få varmet børneværelserne op. Det var jo sådan, at al den varme vi satte på inde i de værelser bare lige, røg igennem væggen.

Fyre for gråspurvene

Vi fyrede med andre ord op med åbne vinduer. Isolatørerne kom. Det var et hold på 3 mand. De arbejdede intensivt i 1,5 dag. Og så var der lige pludseligt isoleret. Mine børn har nu nogle værelser, hvor de ikke ligger i deres seng om natten og fryser. Hvor de trygt kan sidde med deres venner og lytte til musik spille spil eller hvad de nu gerne vil, uden at de risikerer at blive forkølede. Kun fordi jeg opdagede, at deres værelser var pivkolde på grund af dårlig eller manglende isolering.

Så ja, det er altså noget, jeg vil anbefale alle at gøre: Få lavet et tjek over isolering af hulmure i huset. Alle hulmurene. Det er overraskende, hvor meget sjusk der har været med hensyn til at sørge for god isolering af hulmure i huse. Og det er virkeligt en skam. Fordi vi lærer at bo i et hus, der er koldt og klamt.

Andet læseværdigt