Menu Luk

To slags hejs

Personhejs og materielhejs

Her på byggepladsen er vi i fuld gang. Bygningens skelet er blevet støbt i beton, og vi er nu klar til at skulle lægge vand og el ind. Der skal bruges rør, kabler, og så skal der selvfølgelig også bruges byggematerialer til at kamuflere mange af rørene og kablerne. Det kan være lidt af et pillearbejde. Vi skal have lagt rør ind til gulvvarme i de nye lejligheder i dag. De skal lægges, inden vi bagefter skal lægge et lag isolation. Først derefter kommer selve gulvet på. Det bliver et lidt tungt arbejde, men heldigvis er vores arbejdsgiver så menneskelig, at han har sørget for, at vi får nogle forholdsvist store materialehejs til at hjælpe os med at få materialerne op i 7. etages højde. Det er rart, at vi ikke skal stå der med tovværk og kraner for at få materialerne op.

Et lille problem

Der er bare et lille problem: Materialehejset, som vi har brug for, er ikke ankommet endnu. Og det betyder sådan set, at vi ikke rigtigt kan komme i gang med arbejdet. Jeg havde ellers fået at vide, at hejset ville være her kl. 7:00. Men det er det ikke. Så jeg har lige ringet til vores arbejdsgiver for at høre, om han ved noget. Han fortæller mig, at materialehejset er på vej. Der var en fejl i kontrakten for leje af materialehejs. Udlejeren havde glemt at indregne moms i beløbet. Jeg må derfor regne med, at hejset vil være på byggepladsen ved 9-tiden. Jeg vil få instruktion af deres repræsentant, imens de sætter det op for os.

Både til materiel og personer

Der er tale om både personhejs og materialehejs, der skal opsættes her. Ok. Og ikke ok. Vi mister 2 timer – mindst. Og vi ved, at vi har travlt. Men hvad kan jeg gøre? Give, mine mænd, en ekstra kop kaffe og en basse. Med andre ord: Vi får lige en mulighed for at sludre om, hvad vi har lavet i vores weekend.

Andet læseværdigt