Menu Luk

Kolde fødder om vinteren?

Kolde fødder

Kender du den der trælse følelse af, at dine fødder er iskolde ind til benet? At du bare slet ikke kan få varme i fødderne? Du skruer op for varmen, og din partner skruer ned. Nogle mennesker kæmper med, at de fryser hele tiden – især deres fødder og hænder.

Når det er koldt, hvor du er, trækker blodkarrene sig sammen. Det er helt normalt. Det gør kroppen for at beskytte sig mod kulden. Men hvis ofte fryser, når andre mennesker oplever, at der er normaltemperatur, kan det være en god ide at gå til lægen. Mange unge mennesker oplever dette, og her er der sjældent grund til bekymring. Det vil gå over.

Hvid du oplever andre symptomer, som at huden tyknes, træthed, større ændringer i din vægt, feber, smerte i leddene og/eller udslæt, bør du se en læge.

Måske trænger du til hjemmesko?

Hvis du efter at have været til lægen har fået at vide, at der ikke er noget i vejen, er der nogle ting, du kan gøre for at holde dig varm. Du skal først og fremmest holde dine fødder varme. Her kan du købe nogle gode hjemmesko. De varmeste og bedste, du kan få, er i lammeskind med pels indeni. De kan fås, så de også varmer om anklen, og også med såler, så du fint kan gå et smut udenfor. Disse fås både som hjemmesko til damer og som hjemmesko til herrer. Et godt sted at købe vinteregnede hjemmesko og andet godt i lammeskind: Shepherd Shop.

Lækre hjemmesko til mænd

En anden ting, du kan gøre for at holde dig varm, er at bære tøj i lag. Lag har det med at holde dig varmere, og så kan du jo altid tage et lag af, hvis du får det for varmt.

En sjov fodnote – fik du den 😉 Udtrykket ”At få kolde fødder” betyder, at man fortryder eller bliver i tvivl. For eksempel kan en brud eller brudgom få kolde fødder før et bryllup.

Andet læseværdigt