Menu Luk

Når leddene prutter

Du blev måske forskrækket, da det bare sagde ”knæk”. Din kiropraktor tog virkelig fat i dig – og på et tidspunkt blev det bare lidt for meget. Det knækkede og bragede i den øverste del af din rygsøjle. Du mærkede sådan set ikke en smerte, men lyden var modbydelig. Tankerne, du fik, handlede om brækkede ryghvirvler, årelange behandlingsforløb og et liv, som pukkelrygget. Ikke sjovt. Men heller ikke virkelighed.

De der knæk, som din kiropraktor fremkaldte skyldtes, at han havde fundet de hulrum i din ryg, som ligesom skulle manipuleres sammen, så da han trak til, blev hulrummet, ligesom lidt større, og derved blev nogle af de væsker, der findes i vores led, til gas, som skulle frigøres, inden hulrummet derefter blev lukket og leddene i ryggen, ligesom kunne lukke sig sammen igen. Man kan faktisk sige, at leddene ’pruttede’.

Gjorde ikke ondt

Og skal du være helt ærlig: Det gjorde faktisk ikke ondt. Det var bare den, der lyd, som gjorde dig nervøs. Heldigvis har du valgt den bedste kiropraktor i Albertslund. Og det skal du være glad for. Han fortalte dig under hele forløbet, at der vil komme nogle ubehagelige lyde, som du måske kan blive bange for. Men som voksen mand, havde du modet med dig, og tænkte, at det nok bare var overdrivelser fra kiropraktorens side. Det var det ikke. Og du blev nervøs under behandlingen. Det kunne kiropraktoren jo godt mærke.

Han bruger jo sine hænder i behandlingen og kunne med det samme mærke, at dine muskler trak sig sammen, fordi du var nervøs. Han beroligede dig. Du fik lov til at hvile lidt og bare ligge der på briksen og sunde dig. Mærke efter, at der ikke er sket en ulykke.

Alt er som det skal være

Ingen knogler blev slået itu eller vredet ud af led. Og ja, heldigvis er du også voksen nok, til at indrømme, at det var nogle ubehagelige lyde, som du blev bange for. I fik en god samtale om det. Og kiropraktoren vil sørge for at tage hensyn til din angst over lydene ved de næste behandlinger. Han var faktisk ret god. Du havde ikke smerter efter denne første behandling. Og du var glad for, at du tog imod henvisningen til netop denne kiropraktor i Albertslund. Også, selvom det betyder, at du skal rejse lidt langt for at komme til behandling.

Han ved hvad han laver

Du har mærket, at kiropraktoren ved, hvad han gør, og at han har erfaring. Ok, efter denne – den første – behandling var du godt nok lidt øm i kroppen. Men det var du blevet advaret om. Sagen er bare den, at du kunne mærke en forbedring ret kort tid efter, at du gik fra behandlingen. Så din ven, der kommer fra Albertslund, skal have en god flaske rødvin som tak for den henvisning.

Det er ok at tage til Albertslund for at få den rigtige og bedste behandling. Ja, duer rigtig glad – og det skal du naturligvis være. Intet er værre end smerter. De kan ødelægge et liv. Og nu har du et bevis for, at dit liv kan blive godt igen.

Andet læseværdigt