Menu Luk

Intranet fra Microsoft

Intranet fra Microsoft på arbejde

Du har travlt på jobbet. Der er flere deadlines, og du kan bare ikke nå dem alle sammen. Det giver dig lidt stress, men du ved, at du kommer igennem hurdlen. Og du ved, at når du er kommet igennem hurdlerne med at få sat Microsoft 365 intranet op hos de nye ansatte, så er du færdig. Klar til at tage på ferie. Derfor har de nye ansatte ikke helt den store prioritet hos dig. Der er andre og mere presserende opgaver at passe lige nu. Men du glemmer ikke, at de nye skal have adgang til jeres nye og velfungerende Microsoft 365 intranet – se her. Det bliver opgaven, du vil koncentrere dig om i morgen. Det går jo ikke, at de ikke kan kommunikere, finde oplysninger og lære deres nye arbejdsplads at kende.

Introduktion til nyansatte

Det eneste, der irriterer dig lidt, er, at du – sådan i gennemsnit – må bruge en halv time på at introducere de nye til intranettet. Du sidder sammen med dem og viser, hvilke data og oplysninger de kan få via nettet. Og du gør dig umage for, at de forstår, hvad du fortæller dem. Efterhånden har du lært, at det bedste er at fortælle dem, at de er på internettet – men at det er et begrænset internet, som kun viser oplysninger, der har relevans for firmaet. Det fungerer godt – og de nye føler sig ikke så skræmte af titlen: Microsoft 365 intranet. Det lyder jo imponerende. Men i virkeligheden er det simpelt.

Når du bliver gået lidt på klingen, så kan det være at du fortæller en nyansat, at det er ligesom internettet, men der er bare restriktioner på, hvad du kan finde. Det kommer an på den ansattes position i firmaet – og det kommer an på, hvad firmaet gerne vil dele med alle.

Sikkerhed er jo vigtigt

Du fortæller dem også, at et Microsoft 365 intranet er sikrere for firmaet. De har jo nogle følsomme oplysninger om kunderne, som ikke skal ud til offentligheden. Der er jo noget, der hedder GDPR. Som regel bliver du modtaget med smil og glæde over, at den nye ansatte kan starte sit job fejlfrit, fordi du har undervist dem godt i, hvordan jeres Microsoft 365 intranet fungerer. Men det hænder, at der er en doven elev. Hvis man kan sige det på den måde. Og når du så får spørgsmålet om, hvorfor det hele ikke bare sker via internettet fra den dovne elev, så kan du godt blive lidt gal i hovedet.

Vigtigt for intern vidensdeling

Og her er det, at du bliver nødt til at tage en ekstra dyb indånding og forklare, hvorfor et intranet er nødvendigt i virksomheden som han / hun er ansat i. Det handler om sikkerhed. Oplysninger, om kunder, skal ikke kunne lægges ud på nettet. Det handler om effektiv kommunikation i virksomheden – og den kommunikation kommer heller ikke offentligheden ved. Det handler altså om, at virksomheden fungerer på det bedst mulige vilkår. Og når der er mange oplysninger, mange data og meget kommunikation i en virksomhed, så er et Microsoft 365 intranet altså bedst.
Det er der ikke tvivl om.

Andet læseværdigt