Menu Luk

Ergonomi på kontoret

hjemmekontor og ergonomi

Vi er mange, der døjer med smerter i ryggen og skuldrene. Vi arbejder på kontorer, hvor vi ikke altid har de bedste forhold – eller de rigtige møbler, som kan hjælpe os, så vi bedre kan koncentrere os om arbejdet. Når man har smerter, så tænker man mere på dem, end man tænker på at løse en opgave på en intelligent og holdbar måde. Sådan er det bare. Og det bør arbejdsgiverne være opmærksomme på. Det burde faktisk være obligatorisk, at når du er til den årlige mus-samtale, så skal din arbejdsgiver have at vide, hvis du har et problem.

Små og store problemer

Det kan nemlig være et lille problem, som hvis det bliver løst her og nu, så vil du ikke få vedvarende skader. De fleste arbejdsgivere vil nemlig gerne holde på dygtige medarbejdere. Og de vil også investere i dem. Vi ser jo, at mange ansatte bliver sendt på forskellige kurser for at dygtiggøre sig inden for deres felt. Vi ser også, at mange flere arbejdsgiver er meget bevidste om, at ergonomien skal være i orden. Der bliver solgt mange flere ergonomiske kontorstole i dag, end for blot to år siden.

Tænk på ergonomien

Det er der en grund til: Køb af ergonomiske kontorstole kan redde mange mennesker fra at tilegne sig skader på deres krop, som oftest opstår som følge af forkerte arbejdsstillinger eller forkert brug af det udstyr, de har til deres rådighed. Vi er mange, der arbejder fuld tid på et kontor. At vi har været tvunget til at arbejde hjemmefra i lange perioder i de sidste par år, har muligvis været medvirkende til, at salget af ergonomiske kontorstole er steget. Vi har nemlig fundet ud af, at vi kan ikke sidde ved spisebordet, som blev omdannet til hjemmekontor for at arbejde der på fuld tid. Det blev for smertefuldt.Faktisk er der flere områder i hjemmet, hvor man bestemt skal sikre en god siddestilling – for eksempel hvis du spiller klaver.

Spisebordsstolen er nemlig ikke en arbejdsstol. Den er ikke beregnet til at blive brugt på en arbejdsplads. Den skal bruges til at sidde ved i forholdsvis kort tid – imens et dejligt måltid bliver indtaget. Den skal ikke bruges som kontorstol! Det har vi lært i de sidste to år (plus). Vi har derfor også lært, at det er vigtigt, at vi tager den nye erfaring med tilbage til kontoret. Vi skal stille krav om, at den stol, vi sidder i – i mange timer hver eneste dag – skal være behagelig, og den skal kunne hjælpe vores krop til at holde balancen styrke rygmuskulaturen og helst også være pæn.

Flotte designs

Og det kan de ergonomiske kontorstole, der findes på markedet. De fås i mange forskellige udgaver og designs. Det vigtigste er, at du og din arbejdsgiver finder ud af, hvilken ergonomisk kontorstol der er bedst til dig. Det kan nemlig godt tænkes, at du har en gammel skade, der vil komme til at genere dig om et år – eller om 15 år. Derfor skal du være åben omkring, hvad dit ønske til en god møblering af dit kontor er. De fleste af os er tilfredse med de møbler, vi har. Men er der et særligt behov, så bør du fortælle om det. Hvordan skal din arbejdsgiver ellers kunne vide, at du har brug for en særlig stol?

Andet læseværdigt