Menu Luk

Speciel efterskole

Pige på en drama efterskole

Din datter har altid vidst bedre selv. Hun er en meget stærk personlighed. Men hun er også lidt doven. Og hun gad bare ikke at hjælpe til med rengøring og den slags derhjemme. Der var også lidt knas imellem jer. De der mor-datter forhold er jo til tider lidt svære. Så da jeres datter erklærede, at hun ville være skuespiller og blive berømt, var der sådan set ikke noget, der pegede imod, at hun skulle et år på en drama efterskole. Det havde hun jo talt om i flere år. I – du og din datters far – fandt derfor ud af alt, hvad man skal vide som forælder til et barn, der skal på efterskole. I besøgte da også adskillige drama efterskoler, inden I besluttede, hvilken én hun skulle søge om plads på. I var også heldige, at hun faktisk fik plads, på den, som helst ville gå på.

Afsted hun kom

Pigen blev sendt afsted, og det gik rimeligt godt. Det kunne du læse i de mails hun skrev til dig. Hun skrev om de andre elever på drama efterskolen. Hun skrev om de pligter, hun havde fået tildelt. Sådan noget med, at hun skulle deltage i rengøring af fællesrum og fælles faciliteter. Sådan noget med, at hun skulle være i seng klokken, det og det. I overvejede om det, måske var for svært for hende at lære at skulle passe sine pligter. Så I spurgte hende. Svaret, I fik tilbage, var overraskende: ”Nej, det er ikke svært. Når man bor et sted, sammen med mange andre har man et ansvar for, at alle har det godt. Det indebærer, at man også tager det sure med.” I var glade for svaret. Det vidnede om, at der sker noget positivt med jeres datter.

Hun skrev ikke længe

Men så skete der noget. Jeres datter skrev ikke i meget lang tid. I tænkte, at det sikkert hang sammen med alle de mange oplevelser omkring teateret, som hun fik. Hun havde jo skrevet om, at de skulle til forestillinger, og at de skulle høre et foredrag fra en skuespiller, som skulle fortælle om, hvordan hverdagen er for en skuespiller. Alligevel, så besluttede I at spørge hende, om der er noget galt, siden hun ikke har skrevet om alle oplevelserne.

Der gik nogle dage. Så fik I endelig en mail. Jeres datter skrev, at hun har det fint. Hun er glad for sin drama efterskole. Hun har bare fundet ud af, at hun ikke skal være en berømt skuespiller en dag. Hun vil være makeupartist – helst på et teater. Det var nemlig så spændende at lære, hvad det vil sige at skulle lægge makeup til en forestilling. Hun skrev, at det har været svært for hende at overtale sig selv til at indrømme, at hun ikke længere vil være skuespiller. Hun vil gerne i lære som frisør, når hun er færdig med sit ophold på drama skolen. Der skal jo også laves parykker til teatre og som frisør, vil hun kunne specialisere sig i at lægge makeup og derigennem senere kunne få en stilling på et teater.

Andet læseværdigt