Menu Luk

Stort til begge

Her er udsalg. Og jeg elsker at shoppe. Jeg elsker også gode tilbud. Hvem gør ikke det? Butikkerne har også endeligt fået lov til at åbne igen. Efter 2,5 måneds lockdown, så jeg tænker, at der må være nogle virkeligt godt udsalgstilbud. Der er vel meget af vintertøjet, som de fik hjem i efteråret, som de gerne vil af med. Samtidigt vil de vel også gerne have en omsætning, der kan bidrage som en del af plasteret på såret, som lockdown har medført for dem. Det fungerede jo slet ikke det der tiltag med click-away*, som regeringen indførte lige inden jul.

På indkøb efter stort tøj

Så jeg har store planer om, at jeg skal på indkøb i løbet af de kommende dage. Jeg skal nemlig kigge efter jakker til kvinder, fordi jeg vil have en ny vinterjakke, som ikke behøver at være sådan en stor tung én, men bare en let, som jeg vil kunne bruge i løbet af foråret. Jeg er ret sikker på, at jeg kan finde én som, er kraftigt nedsat. Jeg skal også kigge på tøj til store mænd på https://www.storedrenge.dk/. Min mand har brug for nye jeans, men han gider ikke at købe sit tøj selv. Så jeg har fået lov til at købe det for ham. Han stoler på min smag, og at jeg ikke kommer hjem med tøj, der ikke passer ham. Det er faktisk ikke så nemt at købe tøj til ham. Han er meget høj og meget – ja kraftig er et pænt ord! Han er faktisk overvægtig og har brug for tøj i størrelse 6XL.

Gode tilbud

Jeg har set på nettet, at den shop, hvor jeg plejer at købe tøj til ham, at de har nogle gode tilbud. Så jeg kunne sådan set godt nøjes med at købe tøj til ham online. Men hvem ved, det kan jo godt være, at de har nogle supertilbud, som de ikke har villet skilte med i deres webshop.

I morgen er det tirsdag. Det er en god dag for mig at pjække fra arbejdet i nogle timer, så jeg kan tage ind til byen og se på udsalg, tøj og få købt nogle af alle de andre ting, vi mangler. Det er nemt nok for mig at få lov til at pjække i nogle timer i morgen formiddag. Jeg kan jo altid indhente de timer ved at arbejde lidt ekstra i morgen aften. Jeg arbejder jo hjemmefra, så der er ikke nogen, der holder øje med, hvor jeg er. Jeg tror dog, at min samvittighed vil diktere, at jeg lige sender en mail til mine kollegaer om, at jeg har et møde ude i byen og derfor ikke er på hjemmekontoret i nogle timer.

*: Click-away: Forbrugere kan bestille varer, enten telefonisk eller via en forretnings e-shop og få et mødetidspunkt, hvor de kan besøge forretningen for at hente og betale varerne. Click-away blev indført her i landet lige inden jul, fordi den økonomiske omkostning, som lockdown har medført for handlende og landets økonomi, er ved at skabe meget dybe sår. Både individuelt og samfundsmæssigt.

Lockdown slider på vægten

Efter nu 3 måneder i lockdown, som har betydet for lidt motion, og en god jul, med alt for meget mad og slik, så er det altså på tide, at jeg kommer på udsalg og får købt nyt tøj. Nu, hvor jeg kan få lov til at gå i butikkerne igen. Det bliver faktisk rart. Jeg ved godt, at jeg skal se efter tøj til store kvinder – det hr jeg sådan set altid skullet gøre. Nu skal jeg bare se efter ekstra stort tøj til kvinder! Jeg glæder mig faktisk til at komme på udsalg. Sådan at gå i fysiske butikker. Også selv om det bliver med maske på, og kun ganske få andre kunder i butikkerne. Det må jeg finde mig i. Grunden til, at jeg glæder mig til at komme på udsalg og købe nyt tøj, er, at jeg er så inderligt, træt af at rende rundt i joggingtøj. Jeg er træt af at se min mand rende rundt i joggingtøj. Jeg er led og ked af at se mine børn gå med joggingtøj. Vi skal snart til at se at få lidt mere selvdisciplin her ind i familien. Vi skal klæde os ordentligt på. Ligesom vi gjorde, inden lockdown blev genindført.

Det er jo nemt

Jeg ved godt, at det er nemt bare lige at trække i de behagelige joggingbukser. Der er intet, der strammer. Der er ingen knapper eller lynlåse, man skal kæmpe med, eller som der er fare for, at de ryger af eller går i stykker. Det er bare kedeligt tøj. Alle går i det. Jeg har lige forklaret hvorfor: Det er behageligt at have på. Men altså. Kan vi ikke lige få de høje hæle tilbage i hverdagen? Jeg ved godt, at selvom jeg bruger tøj til store kvinder, så ser jeg altså godt ud, når jeg tager hæle på og gør noget ud af min makeup. Og hvis vi lige kunne få åbnet for frisører, og barberer også, så vil det altså bare være lykken.

Jeg ved godt, at det i virkeligheden ikke er livsnødvendigt at se godt ud og at gøre noget ud af sig selv. Men jeg ved også, at hvis man gør noget ud af sig selv, så har man det meget bedre med sig selv. Alle, der har holdt arbejdsmøder via Zoom eller Skype, ved jo godt, at selvom samtalepartneren har skjorte og slips på, så har han ikke bukser med bælte på. Nej, han sidder i sine joggingbukser. Igen, det er forståeligt. Men et eller andet sted, så tager det faktisk seriøsiteten ud, især hvis det er et meget vigtigt møde.

Savner at se ordentlig beklædning

Ja, jeg savner at se min mand i et par ordentlige bukser med bælte og pressefolder. Jeg savner at se ham i et jakkesæt. Så, det bliver en god oplevelse at komme ud og købe nyt tøj i store størrelser til mig selv. Jeg vil forsøge at få resten af min familie til at indse, at de skal klæde sig ordentligt på. Også selvom undervisningen modtages herhjemme i stedet for på skolen, eller om arbejdet, udføres hjemmefra.

 

Andet læseværdigt