Menu Luk

Hvad er plussize tøj?

Hvornår er du plussize, når du køber modetøj til kvinder? Ja, det er jo et godt spørgsmål. Er det, når du køber en ekstra large – eller er det, når du går i deciderede plussize butikker?

Wikipedia har jo svar på alt, så vi har slået det op. De siger, det er en term for tøj, der er lavet specielt for personer, hvis kroppe er større end den almindelige person. Dette kan variere fra land til land. En plussize model er jo nok større i Danmark en for eksempel i Kina.

Min personlige favoritbutik med modetøj: Butik Rikke!

Hvor stor er så den almindelig person? Det er der en forskel på fra mærke til mærke tilsyneladende. Der popper butikker op overalt, hvor en almindelig størrelse dårligt kan passe en 12-årig… Du ser sko som den almindelige kvinde ikke kan have på i mere end 3 minutter uden at falde og brække et ben.

[hana-code-insert name=’adsense-hvid’ /]

Jeg så for ikke så længe siden en lancering af en ny bikiniserie til plussize kvinder. Den var dejligt fri for bikinier og tankinier, men modellen de brugte var på ingen måde en plus size model. Hvis hun er plussize – hvad er jeg så? Skal min datter vokse op i en verden, hvor idealerne er så forskruede? Skal vi acceptere, at normalen er modeller, der dårligt spiser? Skal vi som almindelige kvinder blive ved med at føle os dårligt tilpas baseret på modebranchens idealer?

Måske vi skulle lytte mere til mændene end til modebranchen? Mænd kan godt lide en kvinde med kurver, med køb på kroppen, med bryster og med numse og med noget på hofterne.

Måske vi skulle bare være lidt mere tilfredse med os selv? Dyrke motion 3 gange om ugen. Tage gåture indimellem. Jeg har hørt om en slankeskole, som faktisk slet ikke er en slankekur men en livsstilsændring, hvor du spiser tæt på helt normalt – og det virker. Accepter dig selv, som du nu er – lev så sundt og afvekslende som muligt, og vær ikke fanatiker med noget som helst, så skal det nok gå.

Andet læseværdigt