Menu Luk

Humor mod stress

Humor på arbejdspladsen

Vi ved alle sammen, at et godt arbejdsmiljø er afgørende for vores effektivt. Vi værdsætter at komme på teambuilding kurser, så relationerne til kollegaerne kan styrkes. Vi gør meget ud af, at det fysiske arbejdsklima er helt i top. Vi lufter ud, viser hensyn, sørger for god rengøring. Der er ikke det, vi ikke gør. Vi skal være effektive. Og vi har det sådan set godt, når vi ved, at vi er effektive. Men er vi glade? Det er det store spørgsmål. Er vi glade og lykkelige, som mange artikler i nyhedsmedierne fortæller, at danskerne er?

Vi er ikke altid glade

Nyhedsmedierne lyver – eller de vælger at ignorere, at vi ikke altid er glade og lykkelige. De skriver jo ikke, at vi også er stressede. Flere og flere får diagnosen ’stress’ her i landet. Det er nærmest den nye folkesygdom. Konklusionen: Vi er ikke glade, og det er sjældent, at vi oplever, at vi er glade for at være på arbejde. Vi arbejder i mange timer. Har vi arbejdsglæde? Det er ikke til at sige. Men arbejdsglæde er muligvis en dimension, som vi alle bør være meget mere opmærksomme på. Et foredrag med Rune Green om arbejdsglæde har fået mine øjne op for det.

Glæden i det daglige arbejde

Der er nemlig videnskabelige undersøgelser, der viser at er der arbejdsglæde på en arbejdsplads, så er der mere effektivt – og færre sygedage. Samtidigt sker der også flere nye, små innovationer, som kan gavne virksomheden. De viser sig ikke som store åbenbaringer. De dukker heller ikke op som en lysende pære oven i hovedet på den lidt nørdede kollega. De små innovationer opstår, fordi der er sammenhold. Og er der noget, der kan skabe sammenhold, så er det humor. Derfor skal der mere humor ind på arbejdspladserne. Det vil give os muligheder, vi slet ikke har tænkt på endnu. Og ja, det tager tid at finde alle medarbejdernes humor. Men sker det, så er der succes i virksomhedens fremtid.

Andet læseværdigt