Menu Luk

Den nye folkesygdom

Unge med stress

Jeg er ikke dommer. Jeg er heller ikke ærkeengel, som bare lige kan fordømme, dømme eller sørge for, at du kommer ind i himlen. Men jeg kan fortælle dig noget, som er meget værdifuldt. Du kan vælge at læse med eller at skrue over på en anden kanal. Det er op til dig. Det, jeg vil fortælle dig om, handler om stress. Det handler om en truende tendens, som forskere ser, at ved at ske i vores samfund. Det er da også grunden til, at et forskningscenter i Danmark for nylig har fået et betydeligt stort beløb kroner, så de kan forske i den nye tendens.

Unge med stress

Kom nu til sagen, siger du! Ja, du har ret: Sagen er, at der bliver konstateret mange flere tilfælde af stress blandt unge mellem 16 og 24 årige. Og det er en meget farlig tendens. De unge mennesker, som vi bygger vores fremtid på, er stressede. Ved de, at de kan komme i stressbehandling? Ved de, at der findes stresscoaches, som kan hjælpe dem ud af en svær situation? De fleste ved det ikke. De træner sig selv til at leve med stress. Uden at vide, hvor farlig stress kan være. Nogle af dem kommer igennem deres liv uden at bemærke, at de er stressede. Andre er ikke lige så heldige. Det er dem, vi kommer til at savne ved et jubilæum eller en anden fest.

Synd og skam

Det er synd for os, at vi skal sidde der ved en jubilæumsfest og tænke på en god kammerat, som ikke er her mere. Bare fordi hun eller han havde stress! Vi har selvmedlidenhed med os selv. Synes, at vi ikke har brug for at vide det. Men vi ved det. Og vi ved godt, at stress er en farlig vej at gå på. Det er jo ikke i sig selv en sygdom. Stress bliver oftest karakteriseret som indgangen til alvorlige sygdomme. Så hvorfor anerkender vi ikke, at stress er farligt? Et teoretisk og kompliceret spørgsmål at svare på. Men samtidigt er det også et meget konkret spørgsmål: Skal vi acceptere stress? Skal vi anerkende, at stress er en del af vores hverdag, og at vi har brug for stresscoaches?

En dygtig coaching hjælper

Det har jo vist sig, at en stresscoach som https://www.birthebuhl.dk/stress-stresscoaching/ og et forløb med korrekt stressbehandling kan spare os for mange skattekroner. De skal ikke bruge til at finansiere senge på hospitalet. De skal ikke bruges til økonomisk støtte til psykologer, der ikke kan finde arbejde.

Måske er det hårde ord, jeg skriver. Men jeg mener det. Vi skal tænke os godt om, når vi taler og nævner stress. Det er ikke et ord, som vi bare kan kaste rundt med. For nogle mennesker handler stress om liv eller død.

Andet læseværdigt