Menu Luk

Priser på nye vinduer

Trænger til nye vinduer

Der er mange gode grunde til, at vi skal skifte vinduer i huset. En af dem er naturligvis, at vi vil have større udsyn til haven. En anden kan være, at de vinduer, vi har, er så gamle, at rammerne er ved at smuldre væk. Et hus skal vedligeholdes. Og vi ved alle, at nye vinduer skal der til. Det kan også tænkes, at I måske har fået lavet en ny tilbygning til huset. Og for ligesom at give huset et ensartet udtryk udadtil skal nogle vinduer udskiftes. Der er bare nogle ting, som vi skal overveje, når vi står overfor et forholdsvist stort projekt, som det at få nye vinduer, faktisk er. For det første findes der utroligt mange producenter af vinduer. Hvis du laver en simpel søgning på internettet, der hedder ”Nye vinduer Sjælland”, vil du hurtigt få mindst 15 navne på forskellige vinduesproducenter frem. Det kan derfor være noget af en jungle at bevæge sig ud i, når der skal vælges vinduer til de nye facader.

Stor forskelle

Når du har kigget på bare nogle få af producenternes produkter, så vil du også hurtigt kunne se, at der er meget store prissvingninger imellem de forskellige vinduer, du har set på. Det kan godt være, at du ikke lige har fået de helt præcise priser på vinduer i samme størrelse. Men du har helt sikkert dannet dig et godt indtryk af, hvad vinduerne koster hos de enkelte producenter.

Naturligvis hænger det også sammen med, hvad vinduerne er lavet af: Er rammerne lavet af aluminium, PVC eller træ? Er der 2 eller 3 lag glas i dem? Fås de i kombinationer, så du eventuelt har PVC udenfor og træ indendørs. Der er mange forhold, der gør sig gældende.

Velfac er meget populære

Du vil – imens du lavede dine søgninger på internettet – sikkert også, have set mange forskellige montørers sites. De ved meget om vinduer, og de fleste forhandler vinduer fra Velfac og Rationel. Og det er der gode grunde til. Vinduer fra de to producenter er gode vinduer – som kan fås til meget rimelige priser. Kvaliteten er god, og det er nok grunden til, at mange husejere vælger at få sat den slags vinduer i, når de skal have nye vinduer. De to producenter laver da, også vinduer i mange forskellige tørrelser og udformninger. Det er ikke enhver producent, der kan lave fx runde vinduer.

Bygningsreglementet skal følges

Når I nu har besluttet jer for at få sat nye vinduer i huset, så er der dog nogle andre ting, som I også skal være opmærksomme på. Der findes regler for, hvilken slags vinduer man må sætte i et hus. Bygningsreglementet fortæller om vinduernes minimum størrelser og til hvilke rum. Det har selvfølgelig noget med sikkerhed at gøre. Et vindue kan i nogle triste tilfælde være den eneste flugtvej (Fx ved en brand), så vinduet i værelset skal have en vis størrelse. Dette er vinduesproducenterne ikke altid helt opmærksomme på. Men hvis du henvender dig til en montør i dit område, så vil han helt sikkert kunne give dig gode råd. Ikke kun om reglerne, men også om priser og muligheder han kan tilbyde.

Andet læseværdigt