Menu Luk

Leje et sommerhus af nød

I har taget en stor beslutning. Den vil få store konsekvenser for dit liv fremover. Men I er enige. Det går ikke længere. I skal skilles. I fred og fordragelighed. Uden skænderier. Ikke nogen diskussioner om bodelingen. Intet bøvl med dit og mit.
Selvom I forsøgte, så går det bare ikke. Advokaterne er blevet kontaktet. De tager fat på papirarbejdet i morgen. Det har de i det mindste lovet. Og du er parat. Du flytter ud af huset. Du er naturligvis ikke glad for situationen. Men det er den bedste løsning. I skal begge to videre i jeres liv.

Der er pakket

Din kuffert er blevet pakket med det nødvendigste tøj. Toiletsager og nogle bøger. Du overvejer at tage på hotel. Men af en eller anden grund er det ikke lige et hotelværelse, du har lyst til at skulle bo i. Det ville være den oplagte mulighed for de næste få dage. Men det kan jo godt tage tid for dig at finde en ny bolig. Og det her med bodelingen vil sikkert først kunne ske, når skilsmissepapirerne er skrevet under. Du overvejer muligheden med at leje et sommerhus. Det er vist den bedste løsning lige nu. Du kan leje et i en længere periode – og det vil ikke koste det hvide ud af øjnene.

Heldig med sommerhusbureauet

Faktisk er du ret heldig. Det store indryk af familier, der skal på ferie i et sommerhus, er forbi. Og ja, der vil nok ikke være det helt store pres på de bureauer, der beskæftiger sig med sommerhusudlejning i Danmark. Her i september vil der dog stadig være mulighed for at finde turister i sommerhusområderne – og der vil være smukke dage, hvor du vil kunne gå lange og ensomme ture, imens du tænker dig om. Der er jo mange ting, der skal på plads: Finde en ny bolig, du kan betale. Få styr på dit nye liv. Finde en ny omgangskreds. De fleste af vennerne er jo på din ekspartners side. Så der vil helt sikkert komme en kraftig indsnævring i det sociale liv.

Tankerne spinner rundt

Dine tanker flyver afsted. Du åbner din telefons browser og søger efter ”Sommerhusudlejning”. Du finder et bureau, der holder til i området, hvor du hidtil har boet. Du klikker ind på deres site, for at finde et sommerhus, der er ledigt. Du finder et. Du kan se, at det er ledigt i lang tid fremover. Du laver hurtig hovedregning: Hvor meget vil det koste at leje det i 3 måneder? Det er ikke en urimelig pris. Du klikker videre og kan se, at huset er et ikke-ryger hus. Fint. Du bekræfter, at du gerne vil leje huset i 3 måneder. Du betaler et forskud. Og du får lynhurtigt en bekræftelse på, at du kan bo i huset fra i morgen og 3 måneder frem. Du hvisker et lille ’tak’ til bureauet med sommerhusudlejning. Du har løst det største og mest pressende problem: Du har et sted, hvor du kan bo, indtil du har fundet en ny og permanent bolig. Og du kan flytte ind i sommerhuset allerede i morgen.

Andet læseværdigt