Du er måske én af dem, der har haft en pårørende, som er gået bort på grund af corona? Det er en ubehagelig oplevelse. Også selv om det er en fjern slægtning. Chokket kan afstedkomme, at du bliver urolig eller angst. Og selv om du faktisk ikke føler, at du er i sorg, så er det så stor en omvæltning i dit liv netop, fordi virusset er her. Det anses måske ikke længere for at være så farligt som for 2 år siden. Men efter 2 år med restriktioner, masker for mund og næse, rejseforbud og jeg ved ikke hvad, så er det meget naturligt, at du på et eller andet sted skal af med den frustration og vrede, som pandemien har medført.
Udtryk
Den frustration kommer især til udtryk, hvis du også kender et menneske, som blev offer for virusset. Det skal du gøre noget ved. Hurtigst muligt. Det er svært. Men der er mulighed for at søge professionel hjælp. Lidt hjælp er meget værd. Jeg ville gøre som mange andre mennesker har gjort: Gå i psykoterapi.
En anbefaling af psykoterapeut
Det er en hjælp at få lov til at tale med et fremmed menneske om alle de tanker, der flyder rundt i et sammensurium, når man har fået den dårlige nyhed om en slægtning.
En veninde, som blev kastet ind i sorgen over en pårørende, gik i psykoterapi i København hos denne psykoterapeut. Hun havde det sådan set ikke dårligt. Mente ikke, at hun var angst eller deprimeret. Hun har dog sidenhen opdaget, at hun var på grænsen til en dyb depression. Hun fik løst op for en knude i sit sind, som hun ignorerede. Det har hjulpet hende igennem en svær og uforståelig periode i sit liv. Og det vil jeg absolut anbefale, at du gør, hvis du er i sådan en situation. Vi må ikke ignorere os selv.