Menu Luk

Gør dit hjem hyggeligt

At have et hjem, der er indbydende, gør indtryk på dine gæster og får dem til at føle sig godt tilpas. Der er en stor endnu vigtigere bonus ved det, og det er, at det er indbydende for dig også. Her har vi nogle tips, der får alle, der går ind af døren, til at føle sig velkomne.

Start med din entre – eller endnu bedre med en skøn velkommen dørmåtte. I entreen skaber du et hyggeligt lille rum. Måske putter du en grøn plante indenfor døren.

Gør hjemmet indbydende ved at gøre, at øjnene trækkes gennem rummet, når du træder ind. Det kan du for eksempel gøre ved at male den fjerneste væg i en kontrastfarve.

Gør det nemt at komme til din sofa eller spisebord. Put ikke for store møbler ind, hvis pladsen er trang.

Planter og blomster gør det hyggeligt og hjemligt, og det pynter op.

Og så er der alt det bløde, du bare ikke kan undvære. Et hyggeligt tæppe ved sofaen, når du læser en bog eller ser TV. Puder, der pynter i sofaen, og er hyggelige. Det kan være, du har en stor pude på gulvet til at sidde på.

Hvis du har børn, så find en spændende eller unik juniorseng eller børneseng, og byg et tema op om det i børneværelset.

Har du mange lige linjer, så prøv at bløde dem op med et rundt tæppe på gulvet. Det kan også være at putte et smukt tæppe over hjørnet af sofaen.

Gør dit hjem personligt. Hav nogle få personlige billeder i rammer eller måske på væggen – eller hvad med en elektronisk billedramme.

Endelig så sørg for at have ryddet op. Der er intet så stressende som at have en stak pairer på køkkenbordet, som du lige skal have taget dig af.

Hvis du har lidt større børn, er det måske mere en juniorseng som disse her, du har?

Andet læseværdigt