Her i løbet af de sidste par år er vi rigtigt mange, som er blevet rigtigt dygtige til at udføre lidt større projekter i vores hjem. Vi har haft tid og kræfter til at øve os på fx at lægge fliserne på terrassen flot og føler nu, at vi også kan lægge de nye klinker på gulvet i badeværelset. Det er jo den samme teknik, der skal bruges. Vi har også lært en masse andre små fif inden for håndværkerfagene. Fx har vi lært at slibe køkkenknivene, så de er rigtigt skarpe og behagelige at bruge i madlavningen. For det er jo rigtigt, at en skarp kniv er nemmere at bruge i stedet for den uslebne, som ofte afstedkommer, at du skærer dig i fingrene, fordi den er sløv. (Men pas alligevel på, en skarp kniv kan også såre dig.)
Et værksted med Stanley primært
Vi har endda endelig fået købt den såkaldte mini slibemaskine, som vi har ønsket os i lang tid. Den skulle egentlig bruges til kun at slibe din mands værktøj med, men har ligesom fået en særlig plads ude i værkstedet. Du har ikke noget imod selv at gå ud i værkstedet og få slebet den kniv, du skal bruge. Og når du er derude, så kan du ikke undgå at se på alt det Stanley værktøj her, som din mand efterhånden har fået samlet. Der er både håndsave, hamre, høvle og målebånd i massevis. Værktøjet er hængt op på en plade på væggen. Der er styr på det ude i værkstedet. Slet ikke som i din køkkenskuffe, hvor knive og skeer mm. ligger hulter til bulter.
Sikker brug
Din mand har vist dig, hvordan du bruger slibemaskinen sikkert. Han har også købt et par beskyttelsesbriller, som du skal tage på, når du sliber dine knive. Fornuftigt. Der kan jo flyve en lille stålsplint fra, når du sliber – og den vil du ikke have i øjet. Så på med beskyttelsesbrillerne, inden du tænder for slibemaskinen.
Det tager dig ikke mange minutter at få slebet kniven. Du slukker for din mands slibemaskine. Tager brillerne af og gør rent omkring maskinen. Der er en støvopsamler, som du tømmer. Du er klar til at gå ind i køkkenet og få dine grøntsager klargjort. På vej fra værkstedet ind i køkkenet lægger du mærke til, at din mand har sat snore op til at få lagt de nye fliser, der skal lede fra vejen op til hoveddøren. De står snorlige. Det bliver flot. Det er hans weekendprojekt. Du smiler. Antager, at han har brugt den elektroniske afstandsmåler, du gav ham i julegave.
Det var ikke en billig afstandsmåler – men fordelen ved, den er, at den kan benyttes både indendørs og udendørs. Og det vidste du jo, at din mand sætter pris på. Han elsker sine små projekter udenfor. Om det handler om at skære frugttræerne ned eller om at lægge fliser, er selvfølgelig lidt bestemt, at årstiden og vejret. Men ud – det skal han. Og kan det ske i sammenhæng med et nyttigt projekt, så er det bedste.