Menu Luk

Er det rygerynker?

Rynker omkring munden

Der er nogle steder i ansigtet, hvor vi får rynker. Og så er der andre steder, hvor vi ikke får rynker. Jeg har sjældent set, at mennesker har rynker på kinden. Men jeg har ofte set rynker ved munden, øjnene og i panden. Det er, da også de rynker folk, taler oftest om, hvis snakken handler om udseende. Det kan være, at du har set en flot fyr på en café, men de der panderynker, han havde, var lige dybe nok. De fik ham til at se ældre ud end han faktisk er. Du kender det. Mange mennesker vil helst se friske ud. De ved godt, at de aldrig kommer til at ligne den person, de var som 20-årige. Men det her med at se frisk ud er vigtig for os. Også selvom vi er 50.

Kosmetiske løsninger

Derfor er der mange, der tyer til en rynkebehandling. Måske i panden. Måske omkring munden som her: https://copenhagen-fillers.dk/behandlinger/rynker-omkring-munden. Måske ved øjnene. Det er helt forståeligt – og ganske acceptabelt i dag. Tingene er ikke som for 30 år siden, hvor mange mennesker så ned på botox behandlinger, fordi de mente, at det var en kunstig måde at holde sig ung på. Nu er der bare lige det at sige, at en rynkebehandling, som kan ske enten med botox eller en filler, faktisk ikke er unaturlig. Der anvendes noget gel, som sprøjtes ind i musklerne eller lige under huden.

Hyaluronsyre

Gelen, som anvendes, indeholder hyaluronsyre. Hyaluronsyre er et enzym, som vores krop faktisk selv danner. Det anvendes ikke kun til rynkebehandlinger med botox eller fillers, men også i mange hudplejeprodukter. Heldigvis ved vi meget mere om, hvad hyarulonsyre er i dag. Syren medvirker til at bevare spændstigheden i huden. Og det er jo ofte det, vi i virkeligheden siger, når vi siger, at vi vil have vores rynker fjernet. Vi siger nemlig, at vores hud ikke er så spændstig længere. Den er ikke længere så frisk som for nogle år siden. Det er en helt naturlig proces, at vores hud mister spændstigheden. Huden bliver træt. For nogle mennesker kan det problem løses med en god ansigtscreme. For andre skal der lidt mere til. Og for her er det, at en rynkebehandling hos en speciallæge kan gøre underværker. Ikke kun for den pågældende persons selvtillid. Også for hans eller hendes familie. Det er jo ikke rart at omgås en person, som er ked af sit udseende. Og er det kun et spørgsmål om at fjerne rynker, så er der mange problemer eller konflikter at spare.

Større viden i dag

Heldigvis er vi blevet meget mere vidende omkring de midler, der anvendes i hudplejeprodukter og kosmetik. Desværre er der stadigvæk mange mennesker, der tror, at botox og fillers er kunstigt. Det er en skam. Fillers og botox behøver ikke at være kunstige. Det er faktisk benævnelser for behandlinger, som i virkeligheden bare er en anden måde at anvende naturens egne egenskaber på. Det kræver viden og forsigtighed. Og her skal vi have hjælp. En speciallæge kan hjælpe os. Han har den fornødne viden om produkterne, og han ved, hvordan de skal bruges.

Andet læseværdigt