Menu Luk

Datacenter kræver inergen

Mange virksomheder etablerer deres eget datacenter. Forståeligt nok. De sørger for alt med sikkerhed og beskyttelse imod angreb fra hackere og terrorister. De sørger for, at dine data er beskyttet. De overholder alle de gældende lovgivninger om persondata, GDPR, og jeg ved ikke hvad. Der er mange regler. De bliver alle overholdt. Der er dog bare en ting, som virksomhederne sjældent tænker på. Det er, hvordan sikrer de – sådan rent fysisk – de rum, hvor de placerer deres datacenter? Det er jo ikke alle virksomheder, som ’bor’ et sikkert sted.

Ældre bygninger

De bor måske i en gammel bygning, hvor der ikke er sikret imod fugt eller hede. Og hvordan kan de sikre, at der ikke bryder ildebrand ude i deres datacenter? Det er jo et sted, hvor serveren står – maskinerne pumper løs – der skabes varme og på et tidspunkt, så går det altså galt. Der udbryder brand! Eller gør der?

Ikke hvis virksomheden har sørget for at installere et særligt system til datacenter brandslukning. Det er et særligt system, som kun bruges til at sikre datacentre med. Datacenter brandslukning skal nemlig være meget effektivt. Faktisk så effektivt, at det vil kunne slå en ildebrand ned, inden den reelt bryder ud i fuld volumen.

Brandslukning med inergen

Et af de bedste systemer til den slags slukning af brand er brandslukning med Inergen. Inergen er en luftart, der ikke beskadiger maskiner – eller mennesker. Inergen bevirker, at en brand under udvikling kvæles, inden branden er udviklet. Der sker nemlig det, at når systemet til datacenter brandslukningen aktiveres, så sprøjtes der Inergen ud i rummet, og det bevirker, at ilden kvæles. Og det gør den, fordi Inergen kan sænke iltniveauet i rummet meget hurtigt. Uden ilt – ingen ild.
Det lyder måske lidt for godt til at være sandt.

Tro mig. Det er sandt. Og det har sparet mange store virksomheder, som du kender rigtigt godt, for mange penge. Det har sparet mange forsikringsselskaber formuer. Så når du leder efter brandslukningssystemer, så kig først på dem, der anvender Inergen.

Rumslukningsanlæg

Jo, det kan sagtens tænkes, at du også skal kigge efter særlige rumslukningsanlæg, som passer lige præcist til dit formål. Men lad det ikke vildføre dig. Du vil se, at brandslukning med Inergen er det, de fleste bruger – uden at være i tvivl. Og hvorfor skal du være i tvivl? Du kan læse om Inergen på nettet. Du kan læse om forskellige løsninger til rumslukningsanlæg.

Du kan bruge timevis på at finde det ideelle. Jeg vil bare lige sige: Du kan stole på de systemer til brandslukning med Inergen, som du kan finde på nettet. Og når du så har fundet et, som du mener, vil være det rigtige, så tag kontakt til repræsentanten for systemet. Du skal have en snak med ham om det. Det kan jo godt tænkes, at du i virkeligheden har brug for et andet – måske billigere – system. Lad derfor ikke amatører, som mig, fortælle dig, hvad der er det rigtige og forkerte. Spørg eksperterne. De ved, hvad der er bedst. Men husk: Inergen er den miljørigtige løsning.

Andet læseværdigt