Menu Luk

Mulighederne i Norge

Skiferie i Norgen for alle

I er sikkert kommet godt igennem en dejlig jul og en sjov nytårsfest. Nu er det på tide, at livremmen spændes ind. Dels skal der spares på økonomien, dels skal der spares på kalorierne. Der skulle gerne smides måske to eller tre kilo, inden vi når hen til februar. I har jo store planer om at hele familien, skal på skiferie i Norge med Dansk Bilferie. I besluttede det allerede i sommers. Altså at I skal på skiferie i skolernes vinterferie. Og I glæder jer. Det bliver dejligt at komme til Norge og stå på ski i nogle få dage. I har ikke planlagt, at I skal være væk i hele vinterferien bare i nogle få dage.

Ikke booket endnu

I har dog ikke booket rejsen endnu. Det er første gang, at I skal afsted – hele familien. Du har måske stået på ski for nogle år siden, inden du blev forældre. Men din partner har ikke, og jeres børn ved kun, at sne kan være smukt, koldt og fugtigt. Og at det bliver til sjap!

Derfor har i besluttet, at i løbet af den første hele uge af januar skal I have booket ferien. Men hvor skal i tage hen? Der er jo mange muligheder. Og det er vigtigt, at I finder et sted, der både er godt for dig, som faktisk kan løbe på ski, men også for alle de andre, som ikke kan, og som stadig er ret små. Så der må gerne være noget sjovt for børnene, og der må også gerne være en instruktør.

Hemsedal eller Trysil?

I mangler en anbefaling. I har hørt lidt om Hemsedal og lidt om Trysil. Men hvad er bedst? Jeg vil anbefale, at I tager til Trysil.

Trysil er et af Skandinaviens bedste skisportssteder. Det er et meget stort sted, som tilbyder mange faciliteter. Både for børn og voksne: Der er særlige børneparker, hvor de små kan få lov til at boltre sig, og samtidigt lærer de at stå på ski. Der er pister for øvede skiløbere. Der er steder, hvor både nybegyndere og øvede skiløber, kan få fornøjelse af mange timers skiløb uden at være bange for at komme til skade.

Nu handler en skiferie jo ikke kun om at løbe på ski. Den handler også om at møde andre ligesindede – andre børnefamilier. Det handler om at udvide kredsen af bekendte. Det handler også om et liv uden for pisterne eller parkerne. Det er noget, som Trysil også tilbyder. I kan fx gå på café og møde andre mennesker. I kan også vælge at tage en dag, hvor I ikke er ude i sneen, men går i badeland!

Og hvordan kommer I så til Trysil? Det er nemt: I kan køre derop selv. Det vil tage ca. 9 – 10 timer – med pauser undervejs. Men hvis I synes, at det er for lang tid, fordi I kun skal være væk i få dage, så har i faktisk mulighed for at flyve dertil. Flyveturen er kort. Transporttiden fra lufthavnen til Trysil er ca. 3 kvarter. Og I kan naturligvis booke transfer fra lufthavnen til Trysil.

Andet læseværdigt