Skønhed er jo en relativ ting, der afhænger af øjet, der ser – men når det er sagt: Skønhedsbehandlinger er en bred betegnelse for de behandlinger, der udføres på skønhedsklinikker – og ofte udført af kosmetologer eller andre med tilsvarende uddannelser.

Forskellige typer af skønhedsbehandlinger

Dermabrasio (hudslibning)

Mikro-dermabrasio mod rynker og akne-ar

Epilering

Retning af bryn

Voksbehandling (hårfjerning med voks)

Farvning

Farvning af bryn

Farvning af vipper

Hudpleje

Ansigtsbehandling

Dybderens af huden

Selvbruner med airbrush (spray)

Make-up

Make-up

Make-up-kursus

Negle

Kunstige negle

Lakering af negle (fingernegle)

Lakering af tånegle

Manicure (håndpleje)

Pedicure (fodpleje)

Påsætning

Eyelash extensions (forlængelse af øjenvipper)

Pigmentering af huden

Permanent make-up (mikro-pigmentering)

Tatovering

Som du kan se, er der mange slags behandlinger, der udføres på skønhedsklinikker, og det er ikke alle klinikker, der udfører dem alle.Dermabrasio

Behandlingen er mere effektiv desto dybere i huden man sliber, men hermed bliver risikoen for komplikationer også større. Den hyppigste komplikation er dårlig heling med skæmmende ar og afblegning af huden til følge. I det offentlige sygehusvæsen bliver metoden brugt til at forbedre ar efter akne, ar efter trafikuheld etc.

Hudslibning(dermabrasio), er en anerkendt metode til behandling af rynker. Metoden bevirker en fjernelse af hudens øverste lag (epidermis), dermed efterlades et sår, som heler efter 5-12 dage. Herudover stimulerer behandlingen til nydannelse af collagen i læderhuden (dermis).

Epilering

Epilering er en sammenfattende betegnelse af permanent fjernelse af hår, hvor man også fjerner hårsækkene fra huden.

Ved barbering skæres hårene over ved huden og hårene kommer derfor hurtigere frem end ved epilering. Som alternativ til epilering kan hårene fjernes med voks.

Til epilering bruges en epilator.