Menu Luk

Designere på tilbud

Der er ingen undskyldninger. Du har spenderet på dig selv og dit hjem i dag. Er der egentlig nogen grund til, at du skal undskylde for det? Egentlig ikke. Det har du lov til. Det er din pengepung, og du bruger dine penge, som du vil. Alle dem, der synes, at du har brugt for mange penge på ting, du måske ikke ligefrem har brug for, må finde sig i det. Det er faktisk ikke deres sag. Og de kan få lov til at moralisere så meget, de vil. Og hvad har du så brugt alle pengene til? Ja, du har blandt andet købt et nyt grydesæt. Og du har også købt et nyt bestik. Et helt sæt. Det er ikke, fordi du ikke har gryder eller knive og gafler. Du købte produkterne, fordi du kan lide dem, og fordi du havde set en reklame på nettet: ”Isenkram tilbud hos Kram og Kanel”. Du kom tilfældigt forbi butikken, som du havde set reklamen fra. Så du ville da lige se, om der var noget spændende. Og det var der jo.

Lidt ekstra impulskøb

Du købte derfor de varer, som du gerne ville have. Plus nogle flere, som du vil bruge som gaver. Det kan være, at den vase, du købte, bliver til en julegave. Det kan være, at de to smukke krystalglas, som du også købte, bliver til den bryllupsgave, du endnu ikke har fundet. Og ja, du købte også en del småting. Fx et juliettejern og en dims, der kan fjerne kirsebærsten. Tanken var, at I skal leve af lidt mere råkost, og at du skal lave hjemmelavet cheesecake med friske kirsebær som pynt. Det sidste løfte vedrørende råkost og cheesecake ved du sådan set godt, at du ikke får gjort noget ved. Men nu har du de rigtige værktøj, så når lysten til frisksnittede gulerødder, rødbeder mv kommer over dig, så ved du, at der ikke er nogen svære snitteopgaver.

Så du er glad for købene, du har lavet. Og det kan ingen bebrejde dig. Du har faktisk gjort noget godt ved at spendere. Dels har du udnyttet de isenkram tilbud, du fandt – hvilket vil sige, at du har sparet penge – ikke kun nu, fordi du købte varerne på tilbud. Også til fx jul – fordi en af gaverne er allerede købt. Og julen er i forvejen en dyr fest, fordi du har så travlt i den periode.

Tid er som bekendt penge – og når man har travlt, mister man ligesom sin prisbevidsthed. Og hvis krystalglassene ikke bliver til den bryllupsgave, du har brug for i næste måned, så kan det være, at de også bliver til en julegave – eller en værtindegave. Det er også en besparelse. Så kan man sige, at du ødsler med pengene? Egentlig ikke. Umiddelbart er beløbet, du har brugt stort. Men på lidt længere sigt, så har du gjort noget godt for husholdningsbudgettet. Så lad bare alle andre tænke, at du er vanvittig, når du bruger så mange penge på at købe tilbudsvarer hos isenkræmmeren. Husk nu at vaske gryderne, du købte, inden du tager dem i brug!

Skønne Spring Copenhagen

Du er bare ikke i tvivl. Den der lille træfigur, som du fandt hos isenkræmmeren, og som kommer fra et firma, der hedder Spring Copenhagen, er den helt rigtige, lille værtindegave. Du fandt den ved et tilfælde. Figuren, du fandt, er sådan en lille træfigur – en kat – eller en killing. Den gemte sig inde på en hylde i den afdeling hos isenkræmmeren, hvor de har isenkram tilbud. Og du ved, at det er sjældent, at træfigurerne fra Spring Copenhagen sjældent kommer på tilbud. Så du købte den. Uden tøven. Der var ikke nogen tvivl. Den figur skal din veninde bare have. Næste gang, hun inviterer jer til middag – og det sker ret tit.

Du var inde hos isenkræmmeren, fordi du egentlig ville finde en ny stegepande til dit køkken. Du havde været inde for at se efter tilbud på mærkevarer. Men der var ikke rigtigt noget, som tiltalte dig. Da du så figuren fra Spring Copenhagen, blev du derfor rigtig glad: Din tid hos isenkræmmeren var ikke spildt.

Dansk design styrer for vildt

Nu sidder du så derhjemme i sofaen og læser små artikler om firmaet Spring Copenhagen. Du vidste godt, at det er et dansk firma. Du vidste også, at det løfter en gammel tradition for godt håndværk og, især arbejde med træ. Du læser om designprocessen og om andre figurer og historierne, der ligger bag dem. Det er rart at vide noget om firmaet, dets udvikling og filosofi. Det giver altid noget viden, som måske ikke er så relevant eller særligt værdifuldt. Men det er viden, som altid kan bruges, når der skal konverseres ved et middagsbord, hvor man ikke kender halvdelen af de andre, som også sidder rundt om det. Og det er jo tilfældet her på næste lørdag, hvor I skal til middag hos din veninde. Hun vil gerne introducere jer til nogle af sine nye venner.

Isenkræmmeren har jo bare alt

Du kan da heller ikke lade være med at lede efter stegepander. Du fandt jo ikke den, du lige står og har brug for. Dem du har, er enten for store eller for små. Du kigger derfor på tilbud på mærkevarer fra andre isenkræmmere end den, du besøgte. Generelt kan du se, at der ikke er tilbud på gode stegepander. Så du skriver dig op til at modtage forskellige isenkræmmeres nyhedsbreve. Det kan jo være, at der kommer et med særlige isenkram tilbud, som indeholder stegepander til favorable priser.

Du har lagt den lille æske som killingen fra Spring Copenhagen kom i på køkkenbordet. Det er din mening, at du vil pakke æsken fint ind i flot gavepapir. Lidt senere i dag. Det fortjener killingen – og det fortjener din veninde. En værtindegave skal altid være pakket fint ind. Ellers er det ikke en rigtig værtindegave. Det er en jo en gave, som du giver værtinden, fordi du vil fortælle hende, at uanset hvad der må gå galt i løbet af middagen, så sætter du pris på, at hun har anstrengt sig for, at I skal få en god middag og en god oplevelse sammen.

Andet læseværdigt